FAQ - Q'Biss Sugar Scrub

Q'Biss sugar scrub veelgestelde vragen

Wij stonden eind maart op de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent waar we een aantal van jullie hebben ontmoet. Een ideale manier voor jullie om de producten en Q'Biss te leren kennen. Het was een aangenaam en leerrijk weekend waarbij we veel positieve feedback kregen. Voor de personen die er niet bij konden zijn, lijsten we hieronder nog eens de 8 meest voorkomende vragen en antwoorden op één van onze nieuwste productlanceringen, namelijk onze Q'Biss suikerscrub.

scrub textures

 

#1. Wat maakt deze scrub anders?

De Q'Biss scrub bevat geen microplastics zoals helaas nog zo vaak wordt toegepast aangezien het een zeer goedkoop ingrediënt is. In plaats daarvan kozen wij voor een hoge kwaliteit van biodegradeerbare sucrose en sucrose esters, afkomstig van natuurlijke, hernieuwbare bronnen. Deze sucrose esters leveren uitstekende resultaten en zijn tevens mild voor onze huid. Daarnaast voegden we er drie plantaardige oliën aan toe: avocado-, kokosnoot en (in mindere mate) olijfolie. Kokosnootolie zorgt dat de scrub gemakkelijk smelt in contact met lauwwarm water, het is ook een niet drogende olie waardoor het een mooie glans laat op de huid.

 

#2. Welke geur is de Q'Biss scrub?

We kozen voor een licht bloemig parfum dat doet denken aan de lente met de geur van rozen, jasmijn, appelbloesem en ga zo maar door.  Daarbij is het ook een hypoallergeen parfum. Velen onder jullie kennen waarschijnlijk wel de 'limoneen, citral, citronellol, linalool' die vaak terugkomen in de ingrediëntenlijst van vele cosmetica, dit zijn mogelijke allergenen. Deze zijn niet persé schadelijk maar kunnen bij gevoelige personen wel sneller allergische reacties veroorzaken. Wij haalden ze er allemaal uit, alsook andere schadelijke stoffen voor zowel onze huid als het milieu (denk maar aan de phtalaten en nitromusks).

 

#3. Is de scrub dierproefvrij?

Ja, de Q'Biss scrub is niet getest op dieren, alsook geen enkele van onze ingrediënten. Het product werd enkel getest op personen die zich vrijwillig aanboden.

P.S. Het eindresultaat werd wel grondig beoordeeld en uiteindelijk goedgekeurd door onze hond. ;-)

 

#4. Is deze geschikt voor gevoelige huid?

Ja, wij kozen onze ingrediënten zo uit waardoor ze een minimum op allergische reactie veroorzaken. Toch bestaan er uitzonderingen en ook natuurlijke producten kunnen allergiserend zijn. Heb je al last van allergie op bepaalde ingrediënten of ondervind je een allergie? Stop dan direct het gebruik en contacteer ons of je verkooppunt.

 

#5. Zitten er kleurstoffen in?

Nee,  we voegden geen onnodige zaken toe. De scrub is voornamelijk wit van kleur door de kokosolie. Soms kan je wel een wat meer gele kleur merken, dit komt door de andere toegevoegde plantaardige oliën en weerkaatsing van het licht door de aromatische bestanddelen in het parfum.

 

#6. Wat is de exacte ingrediëntenlijst?

Sucrose, glycerin, persea gratissima (avocado) oil, sucrose stearate, sucrose tetrastearate triacetate, cocos nucifera oil, phenoxyethanol, olea europaea fruit (olive) oil, parfum, xanthan gum, tocopherol, ethylhexylglycerin.

 

#7. Wat is de houdbaarheid?

Deze scrub bevat geen water (dat voeg je gewoon zelf toe via de kraan). Ongeopend, gaat ze tot wel 5 jaar mee. Nadat je de pot geopend hebt, rekenen wij toch op 1 jaar houdbaarheid. Dit kan je ook zelf controleren door te kijken naar eventuele veranderingen in textuur en geur.

 

#8. Bestaan er ook kleine verpakkingen?

Voorlopig maken we enkel de 250 ml, zo kan je extra lang genieten van je scrub.

Wil je deze graag op voorhand uitproberen? Wij voorzien elk verkooppunt van een tester en kleine potjes zodat je deze zelf eerst kan aanvoelen.

 

De Q'Biss Scrub getest en goedgekeurd of extra vragen?

Laat het ons dan zeker en vast weten!

 

Groetjes,

Axelle & Laurence

 

 

 

Relevante posts

ikoon.biz